Terug naar woningdetailsPrijs Verkocht ovb
Adres Raadhuistraat 16
Plaats Waarde


Kenmerken

Type woning: Overig Woonoppervlakte: 234 m2
Bouwjaar: 1909 Inhoud: 802 m3
Perceeloppervlakte: 577 m2 Aantal kamers: 9


Beschrijving

In het fraaie dorpje Waarde ligt, verscholen achter mooie leilindes, dit bijzondere object.
Raadhuisstraat nr. 16 is nl. het voormalig gemeentehuis van Waarde wat in 1909 onder architectuur is gebouwd en tal van bijzondere details heeft.
De naast gelegen voormalige brandweerkazerne (nr. 14) hoort erbij en bestaat uit een garage en appartement.
Het betreft een pand met monumentenstatus.

Bouwjr. 1909
Woonopp: ca. 234m2 (incl. app)
Inhoud: ca. 802 m3 (Incl. app.)
Perceelopp. 577m2

Indeling begane grond:
Entree door de geweldig mooie dubbele houten deuren welke voorzien zijn van Art Nouveau Motieven en smeedijzeren raam beveiliging. Achter de dubbele deuren de lange hal met toegang tot rechts de ‘raadszaal’, (heden woonkamer) en links de burgemeesterskamer, (heden kantoor).
Aan het eind van de hal bevindt zich over bijna de gehele breedte van het pand de buitengewoon gezellige woonkeuken welke voorheen de secretarie was. De woonkamer ( ca. 30m2) is voorzien van mozaïek parket en een prachtige marmeren schouw met houtkachel. Het kantoor (14.84m) is eveneens voorzien van een schouwtje met gaskachel. De ramen aan de voorzijde zijn gedeeltelijk uitgevoerd in glas in lood en voorzien van voorzet ramen. De woonkeuken is met een afmeting van ruim 32m2 buitengewoon royaal te noemen en dit is dan ook een heerlijke plek - zeker in combinatie met het door de dubbele tuindeuren direct te betreden terras- om te vertoeven. De keuken is opgesteld in u-vorm en afgewerkt met een werkblad van Belgisch Graniet. Er zijn verschillende inbouwapparaten waaronder een 6-pits gaskookplaat, koel/vries combi, magnetron, oven en een vaatwasmachine. De vloer van de keuken bestaat gedeeltelijk uit hout en gedeeltelijk uit plavuizen (Belgisch Arduin).
Aansluitend de bijkeuken met vaste opbergruimte en hier bevindt zich ook het separaat toilet met fonteintje, het witgoed staat voor gebruiksgemak op een verhoging. Op de zolder van de bijkeuken bevindt zich de CV ketel (Nefit cw6, bwj. 2018) t.b.v. het woonhuis.
In wat voorheen de kluis was is een badkamer gerealiseerd welke is voorzien van een ligbad, wastafel en inloopdouche.

1ste verdieping:
Overloop met vijf grote slaapkamers welke afmetingen hebben van respectievelijk 9.00m2, 11.35m2, 12.00m2, 12.00m2 en 20.80m2.
De ouderslaapkamer is voorzien van een wasgelegenheid en een grote inbouwkast.
Verder op de eerste verdieping de tweede badkamer welke is voorzien van een wasmeubel, inloopdouche, designradiator en tweede toilet.

2de verdieping:
Bereikbaar middels een vaste trap.
Deze verdieping is geheel bevloerd, heeft stahoogte in de nok en is goed bruikbaar als logeer/speel of hobbyzolder. Er is voldoende daglicht.

Appartement:
Het appartement is gevestigd op de bovenverdieping van nr. 14 (de naastgelegen voormalige brandweerkazerne).
Het knusse appartement met een woonopp. van ca. 54 m2 heeft een eigen toegang en is dus geheel van het woonhuis gescheiden. De verhuurpotentie van het appartement is 100%.
De indeling is als volgt: woonkamer met een open eenvoudige keuken, één slaapkamer en een nette badkamer met inloopdouche en toilet. Tevens is er een keurige ruimte voor de opstelling van het witgoed. Het appartement heeft een eigen terras.

Garage:
De garage meet 7.00m x 10.00m en is voorzien van dubbele houten garagedeuren.
In de garage is er een gedeelte wat afgesloten kan worden voor bijvoorbeeld spuitwerkzaamheden.
Verder is het geheel voorzien van een betonvloer en er is een watertappunt en elektra aanwezig.
In de garage bevindt zich de vrijwel nieuwe CV-ketel (Nefit cw3) t.b.v. het appartement.

Tuin:
Gelegen op het Zuid Westen baadt deze heerlijke tuin vrijwel de gehele dag in zonlicht.
Direct achter het fraaie woonhuis bevindt zich een terras met een overkapping die nog gloednieuw is (2020). Een fantastische plek om te zitten! De tuin heeft een niveauverschil wat kenmerkend is voor alle woningen aan deze kant van de Raadhuisstraat. Achterin de tuin staat nog een tuinhuis met een afmeting van ca. 2.50m x 4.00m en een overkapping en er bevindt zich ook een nostalgisch kunstobject in de tuin wat we graag laten zien tijdens een bezichtiging!
De tuin is voorzien van veel kleurige planten, struiken en bomen en er is uitzicht op de schitterende eeuwenoude kerktoren van Waarde.
 

Bijzonderheden:
Dit pand ademt karakter, sfeer, en gezelligheid en het moet worden gezien en beleefd om er een goed indruk van te kunnen krijgen.
Het geheel is keurig onderhouden en heeft vele mogelijkheden.
Een schitterend pand op een even zo mooie plek waar we u tijdens een bezichtiging graag meer over vertellen!

Voorafgaand aan een bezichtiging zullen we u om openheid omtrent de financiële mogelijkheden vragen.

Voor meer informatie of het aanvragen van een bezichtiging kunt u contact opnemen met Van Dijk Makelaardij op 06-2323 8557 of 0113-503346
U kunt ook een email sturen naar
info@vandijkmakelaardij.com

Aan deze, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengestelde aangeboden informatie en/of diensten kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Informatie komt veelal van derden en Van Dijk Makelaardij en de aan dit kantoor verbonden medewerkers aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie dan wel afwijkingen of onjuistheden m.b.t. oppervlakte of inhoudsmaten of onjuistheden m.b.t. jaartallen inzake het registergoed, opstallen of technische installaties.


 
http://www.vandijkmakelaardij.com/woningaanbod/overig-waarde-raadhuistraat-16_5678

Terug naar woningdetails